onsdag 25 mars 2009

Amning igen

Jo, här ammas det friskt både natt och dag än så länge. I äter i och för sig ett litet mål mat till lunch och en halv portion gröt till middag, men det förslår inte långt när man är en bebis som(förhoppningsvis) växer så det knakar. Vägning på måndag, ska bli spännande att se om hon nu börjat gå upp igen. Hoppas, hoppas.

Ett långt tag har nattamningen varit riktigt mysig, eftersom I diat friskt men lugnt och sedan somnat om. Men nu har hon bytt taktik igen. Inte så att hon bankar och slår som i höstas, utan nu har hon ett helt nytt modus: Hon kör upp sin lilla hand i min armhåla och greppar mitt tunna skinn i ett skruvstäd med sina vassa små naglar som extra bonus. Och så vrider hon och vrider, i takt med att hon tankar mjölk och närhet. Vi är nog inte riktigt överens om hur de här nattliga aktiviteterna ska gå till, I och jag.

Kan också berätta att G:s födelsedagshelg nu (äntligen) kan läggas till historien. Hon blev hysterisk av att bli firad i 3,5 dagar. Kunde inte äta eller sova, åt bara godis och blev galet skruvad och fick ont i magen. Nu är det ett år till nästa gång. Fast hon blev väldigt glad över de flesta av sina presenter och leker mycket med dem. Dockhuset är förstås jättekul, liksom hoppbollen och den nya prinsessklänningen. Åsså klassikern pruttkudde, numer i självuppblåsande modell. Perfekt till en tjej som i ett halvår kommit hem från dagis och fnissat över att Mamma är en pruttkorv och Pappa är en fisrumpa. Tänk så lärorikt det är i förskolan ändå ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar